MILJÖ

MILJÖ

Förskolan är belägen nära skog och är skyddad från större trafikerade vägar på Stenhagsvägen 107. Lokalerna hyrs av Uppsalahem och består av två sammanslagna lägenheter med en gemensam tillbyggd entré och ett eget tillagningskök på bottenplan i ett tvåplans hus nära Östtra Stenhagenskolan. En del av förskolan är anpassad till de små barnen och en annan för de äldre. Lokalerna totalrenoverades under 2005 och är fina och välanpassade. Vi jobbar systematiskt med att kartlägga användandet av plaster och kemikalier i enlighet med ”Giftfri förskola”

Till förskolan hör en stor inhägnad gård med bl a en  klätterställning, ett trädgårdsland och ett klätterträd till gården hör även en skogsdel med höga träd och vilda växter, vår alldeles egna sagoskog!

För oss och barnen är självklart miljön en viktig del av vår dag, både innemiljön och utemiljön! Vi skapar våra miljöer utifrån barnens behov, önskningar, och lärande! Med färger och möblering inomhus vill vi skapa en miljö där barnen kan finna ro och trygghet för att kunna ta till sig leken och lärandet! Genom att göra miljön tillgänglig för barnen ger vi dem tilltro till sin egen förmåga! Detta gör vi genom att t.ex. ha låga bord och stolar och placera arbetsmaterial åtkomligt för barnen. Med en kreativ och föränderlig miljö lockar vi och utmanar, väcker förundran och nyfikenhet, och uppmuntrar till kommunikation!

VÄLKOMMEN IN

På vardera sidan om vår hall ligger förskolans två ”sidor” Daggdroppen med miljöer och material anpassade utifrån det yngre barnets lärande och utforskande och Regnbågenhär finns mer material som utmanar lite äldre barn

I anslutning till Daggdroppen finner du Kajsas kök/Högkvarteret. Här fattas många strategiska beslut, stora och små, under dagen. Kajsas mat är en central och viktig del av vår verksamhet eftersom vi värnar miljö och hälsa genom mat lagad från grunden av ekologiska, närproducerade råvaror och med så lite svinn som möjligt. Högkvarteret är nästan alltid bemannat, åtminstone mellan 8 och 14.